Gå videre til innhold
Paal J. Frisvold blir ny fiskeriutsending i Frankrike
Paal J. Frisvold blir ny fiskeriutsending i Frankrike

Pressemelding -

Paal Frisvold blir ny fiskeriutsending i Frankrike

Norges sjømatråd har ansatt Paal J. Frisvold (56) som ny fiskeriutsending i Frankrike fra høsten. Frisvold har jobbet mange år i Brussel og er en av Norges fremste eksperter på EUs energi- og klimapolitikk.

- Vi er utrolig heldige som har fått Paal om bord. Frankrike er ett av våre aller viktigste sjømatmarkeder, og også ett av de mest krevende. Med Paals kompetanse og arbeidserfaring vil norsk sjømatnæring få en fantastisk ressurs ute i markedet, sier Børge Grønbech, direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd.

Gleder seg til å møte næringen

Frisvold vil tiltre stillingen i Paris i løpet av september og tar over for mangeårig fiskeriutsending Maria Grimstad de Perlinghi, som avslutter sitt engasjement denne sommeren.

- Dette er drømmejobben fordi jeg elsker fisk og Frankrike, sier Frisvold.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med å styrke omdømmet og eksport av norsk sjømat i et så kvalitetsbevisst marked som det franske. Så gleder jeg meg til å bli bedre kjent med aktørene, både de verdensledende og mellomstore selskapene, langs hele kysten. Det er bare de som kan formidle det unike ved norsk sjømat, sier Frisvold.

Fra klima og energi til sjømat

Frisvold har lang fartstid i Europa og har siden 1997 holdt til i EU-hovedstaden Brussel der han gjennom mange år har jobbet tett opp mot EU-institusjonene. I 2001 etablerte han Brusselkontoret AS, et konsulentselskap som bisto norske aktører. Året etter startet Frisvold oppbyggingen av Miljøstiftelsen Bellonas tilstedeværelse i Brussel og deltok aktivt i utformingen av EUs energi- og klimapolitikk gjennom flere år, blant annet i ledelsen av EUs teknologiplattform for karbonfangst- og lagring. I 2014 ga han også ut boken «Mot Europa – fortellingen om et nølende Norge».

I dag driver Frisvold sitt eget rådgivningsselskap, EU Norway Matters, som hjelper norsk næringsliv, forskningsmiljø og sivile samfunn å bli sett, hørt og forstått i EU, og har de siste årene vært Norsk Industris representant i Brussel.

- Vi går inn i en tid der krevende markeder som det franske i stadig større grad ser ting i sammenheng. Franskmennene vil ta vare på både helse og klima. Norsk fisk og sjømatprodukter svarer på begge utfordringene. Med bakgrunn fra miljøbevegelsen og kommunikasjonsbransjen, samt lang fartstid i Frankrike og Belgia, ser jeg frem til å bygge bro mellom kvalitetsbevisste franske konsumenter og høykvalitetsprodukter fra Norge, sier Paal J. Frisvold. 

Emner

Tags


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Rigmor Abel

Rigmor Abel

Direktør for HR +47 913 35 247

Relatert materiale

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.