Gå videre til innhold
​Ny fiskeriutsending til Italia

Pressemelding -

​Ny fiskeriutsending til Italia

Trym Eidem Gundersen er tilsatt som sjømatnæringens nye representant i Italia.

Gundersen har bred erfaring fra ulike virksomheter, ikke minst fra sjømatnæringen, og kommer fra stillingen  som administrerende direktør i Salmon Brands AS (Salma laks), en stilling han har hatt siden 2009.

Gundersen har ellers jobbet som salgssjef Europa for TINE, seniorrådgiver i AC Nielsen, i tillegg har han erfaring fra Norges Eksportråd i Italia, samt en italiensk merkevarebedrift.

Unik innsikt i næringa

- Han representerer en kultur og innsikt i merkevarebygging og i næringen, som få andre innen sjømatnæringen besitter i praksis. Vi ser at vi de siste årene har en stadig større gjensidig utveksling mellom den kommersielle delen av næringen og Sjømatrådet. At Gundersen tar dette steget sier også noe om relevansen til Sjømatrådets virksomhet, som betyr at vi er attraktive for ansatte med denne type kompetanse fra næringen, sier Christian Bue Nordahl, regiondirektør i Sjømatrådet.

Spennende utfordring

I en kommentar til den nye utfordringen sier Gundersen;

- Det har vært en fantastisk reise å bidra til at SALMA skulle bli en merkevare. Nå har jeg etter ni år som leder i Salmon Brands fått en ny drømmejobb som fiskeriutsending i Milano. Jeg har stor tro på markedsmulighetene for norsk sjømat i Italia etter å ha jobbet der i fire år, og jeg ser fram til å ta fatt på de spennende utfordringene».

Gundersen tiltrer så snart det er praktisk mulig i løpet første del av 2016.

BILDETEKST: Trym Eidem Gundersen (t.h) er tilsatt som Sjømatrådets fiskeriutsending til Italia. Her er han sammen markedsdirektør Inger Saxebøl i Salma og Mathieu Savigner Bourtuche fra Salmas datterselskap i Frankrike på prisutdelingen i Prix d`Elite i Brussel i vår, hvor Salmaraw mottok to priser for beste innovasjon og beste retail-produkt.

Emner


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.