Følg Norges sjømatråd

Ny administrerende direktør i Sjømatrådet

Pressemelding   •   apr 22, 2016 10:05 CEST

Styret i Norges sjømatråd har ansatt Renate Larsen (41) som ny administrerende direktør.

– Jeg er svært tilfreds med at Renate Larsen skal ta over som administrerende direktør i Sjømatrådet, sier styreleder Marianne E. Johnsen. Vi har lett etter den beste kandidaten og det får vi med Larsen. Hun har alle de lederegenskapene som trengs for å lede Sjømatrådet fremover. Larsen evner å få med seg mennesker og skape endring, hun balanserer godt mellom ulike forventningsnivåer og leverer gode resultater, samtidig som hun skaper tillit. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Larsen, sier Johnsen.

Renate Larsen er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen strategi, organisasjon og ledelse. Hun har 16 års erfaring fra sjømatnæringen og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lerøy Aurora (2010). Larsen har tidligere vært økonomisjef i samme selskap (2003-2010). Utover dette har Larsen en rekke styreroller, blant annet som styreleder i Hålogaland Teater (2015), styremedlem i Folketrygdefondet (2013) og nestleder i NHO Troms og Svalbard (2012-2016).

- Jeg ser frem til å utvikle organisasjonen videre sammen med eier, sjømatnæringen og dyktige medarbeidere i Sjømatrådet, sier Renate Larsen. Selv om det blir vemodig å forlate Lerøy er jeg klar for å ta fatt på en av de mest spennende jobbene i sjømatnæringen fremover, sier Renate Larsen.

- Styret er glad for å presentere Renate Larsen som ny administrerende direktør i Norges sjømatråd. Larsen kjenner næringen godt og jeg er overbevist om at hennes lederegenskaper og gode bransjeforståelse vil bidra til å styrke Sjømatrådets posisjon fremover, sier nestleder i styret til Sjømatrådet, Sverre Søraa.

- Jeg ønsker samtidig å takke Terje E. Martinussen for hans mangeårige innsats i Sjømatrådet. Han har ledet Sjømatrådet med stødig hånd gjennom de siste 10 årene, og fratrer sin stilling ved endt åremål i august, sier Johnsen.

Renate Larsen tiltrer stillingen til høsten.

For mer informasjon kontakt:

Marianne E. Johnsen, styreleder i Norges sjømatråd, telefon: 936 63 000

Renate Larsen, ny administrerende direktør i Norges sjømatråd, telefon: 975 44 119

Geir Håvard Hanssen, Kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd, telefon: 950 52 001

Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet