Gå videre til innhold
Norges sjømatråd på Tokyo International Seafood & technology Expo
Norges sjømatråd på Tokyo International Seafood & technology Expo

Pressemelding -

Norsk sjømat på japansk sjømatmesse for 19. gang

Denne uken er Norges sjømatråd på Tokyo International Seafood & Technology Expo for 19. året på rad.

Sjømatmessen i Japans hovedstad er en av de største fiskerimessene i landet, med over 1 300 utstillere. Det forventes at over 35 000 mennesker vil besøke messen i løpet av de tre dagene den arrangeres.

- Årets messe handler om kunnskapsformidling og opphavsmarkedsføring, og den gir oss en fin mulighet til å videreføre den gode dialogen med lokal verdikjede og norske eksportører, sier fiskeriutsending Gunvar Lenhard Wie.

På messen fokuserer Sjømatrådet på promotering av det nye opphavsmerket, «Seafood from Norway», og kommer også til å presentere smakebiter fra sjømatstudien som skal lanseres 26.september.

- Det nye opphavsmerket blir veldig godt tatt imot her i Japan, og merket har gitt oss enda større muligheter for merking med opphav hos de store sjømatselskapene og handelen i Japan. I sjømatstudien har vi også gjort funn på hvor viktig, og i økende grad, opphavsland er for konsumentene i Japan, forteller Wie.

Messen foregår på Tokyo International Exhibition Center, onsdag til fredag denne uken og flere norske sjømataktører er tilstede. 

Emner


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.