Gå videre til innhold
Jublet for seieren og 500 kg laks

Pressemelding -

Jublet for seieren og 500 kg laks

Gianni Moscon vant den 3. etappen av Arctic Race of Norway lørdag og sikret seg dermed 500 kilo laks. Heldigvis er italieneren glad i laks.

Ingen kunne stoppe Gianni Moscon på vei opp Korgfjellet i Nordland. Sky-rytteren vant den regntunge kongeetappen og kunne juble i målområdet.

- Jeg er i god form og jeg ønsket å gripe muligheten og vinne mitt første ritt som proff, sier han.

«Laks er viktig for Norge» sponser sykkelfesten i Nord-Norge og lakseprodusenter deler ut premier til rytterne etter hver etappe. Vinneren av den 3. etappen fikk hele 500 kilo laks, levert av Polar Quality og Kvarøy Fiskeoppdrett.

- Det er veldig artig å vinne 500 kilo laks. Det er første gang jeg vinner noe slikt. Nå må jeg finne ut hva jeg skal gjøre med premien. Jeg kommer nok til å dele den med lagkameratene, sier Mascon.

- Produsentene kan levere de 500 kiloene hjemme til deg, hvis du ønsker det?

- Flott. Nå må jeg revurdere hva jeg skal gjøre med premien. Dette er utrolig, sier 22-åringen med et smil.

- Liker du laks?

- Ja, jeg er virkelig glad i det. Her i Norge spiser jeg laks hver morgen før rittet. Den er perfekt, sier han.

Emner

Tags


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Bjørn-Erik Stabell

Bjørn-Erik Stabell

Sjømatutsending Spania +47 934 09 806

Relaterte nyheter