Gå videre til innhold
I år som i fjor får den beste klatreren i Arctic Race en laksetrøye. Foto: Norgs sjømatråd
I år som i fjor får den beste klatreren i Arctic Race en laksetrøye. Foto: Norgs sjømatråd

Pressemelding -

Mange laksestunts under Arctic Race

Også i år ønsker laksenæringen å sette sitt preg på Arctic Race of Norway. Under Nord-Norges største sykkelritt skal et halvt tonn laks deles ut, en laksebil skal følge rittet og «The Flying Culinary Circus» skal lage liv langs løypene.

«Laks er viktig for Norge» har i år virkelig gjort sitt inntog i sykkelsporten. Samarbeidet med Arctic Race of Norway er fornyet og i tillegg er laksenæringen nå generalsponsor for Norges Cyckleforbund og generalsponsor for sykkel-VM i Bergen i 2017.

Gleder seg til folkefesten

Denne uken starter Arctic Race of Norway. Sjømatnæringen har i sommer pønsket ut hvordan de skal vise seg fram under årets ritt.

- Laksenæringen gleder seg til å gi de ulike vinnerne et halvt tonn laks, et års forbruk av laks, opplevelsesferie på Helgeland og hjemmebesøk av en av de flinkeste sushikokkene i Norge. I tillegg skal næringen finne på artige sprell langs løypene og ha stands i arrangørbyene, sier bransjesjef for laks i Norges sjømatråd, Bjørn-Erik Stabell.

Arctic Race er ikke bare et sykkelløp, men også en stor folkefest i Nord-Norge.

- Laksenæringa står for stor verdiskaping og aktivitet langs kysten, og er avhengig av vitale lokalsamfunn. Derfor er det også naturlig at næringa støtter Arctic Race og bidrar til å gjøre dette flotte arrangementet mulig, sier kommunikasjonsdirektør Are Kvistad i næringsorganisasjonen Sjømat Norge.

Laks på fire hjul

Under årets Arctic Race of Norway kommer laksen til å få fire hjul.

- I år lanserer Arctic Race noe man kaller Caravan. Det er et tog av sponsorbiler som kjører gjennom løypa rundt en time før rytterne kommer. I denne Caravanen er «Laks er viktig» representert med en bil som skal dele ute forskjellige effekter til publikum langs løypa, forteller prosjektleder Matias Hana.

- Det viktigste målet med sponsoravtalene med sykkelsporten er å synliggjøre at laks har blitt viktig for Norge. Det er svært positivt for oss at sykkelsporten kanskje er den idretten som viser frem landet vårt best. Den foregår ikke på en stadion eller i et lite geografisk begrenset område, men i spektakulær norsk natur. Sykkelsporten er etter vårt syn en unik måte å vise frem naturen som vi i sjømatnæringen lever av og for. Syklingen foregår der hvor det bor og jobber tusenvis av mennesker både i og i tilknytning til næringen, sier Stabell.

I tillegg til å markere seg langs løypene skal laksenæringen være representert følgende steder under Arctic Race of Norway.

Onsdag 10. august:

 • «Laks er viktig for Norge» har stand i Bodø.

Torsdag 11. august (1. etappe, Fauske - Rognan):

 • Salten Aqua har stand i Fauske før starten og deler ut smaksprøver og materiell.
 • «The Flying Culinary Circus» serverer mat langs løypa fram til Ljøsenhammeren, deretter sykler de ned til Rognan og deler ut mat på oppløpet.
 • «The Flying Culinary Circus» har eget telt ved målgang i Rognan og deler ut smaksprøver.
 • «Laks er viktig» har stand i Bodø.

I tillegg får første syklist opp Ljøsenhammeren ett års forbruk av lakseprodukter. Levert av Flakstadvåg laks.

Fredag 12. august (2. etappe, Mo i Rana - Sandnessjøen):

 • Hemnes kommune arrangerer et sykkelritt for barn opp Korgenfjellet. Lovundlaks sponser lakseservering med 2000 laksemåltid.
 • Nova Sea har stand og serverer mat på torget ved målgang i Sandnessjøen, sammen med Alex Sushi. Nova Sea med inviterte gjester følger også rittet fra stor båt.
 • «Laks er viktig» har stand i Mo i Rana.
 • «The Flying Culinary Circus» gjennomfører sykkel/mat-konkurrerer mot «kjent gjest» opp Korgenfjellet.
 • «The Flying Culinary Circus» deler ut noen smaksprøver på Korgenfjellet.

I tillegg får syklister som sikrer seg klatretrøya etter 2. etappe en opplevelsestur til Helgeland. Levert av Nova Sea.

Lørdag 13. august (3. etappe, Nesna - Korgfjellet):

 • Nova Sea arrangerer lite sykkelritt i Utskarpen etter starten. Etter rittet tar Nova Sea med seg folk i båt og kjører dem inn i Elsfjorden. Der blir gjestene hentet av busser og kjørt til toppen av Korgenfjellet og målgang.
 • Alex Sushi har stand i Utskarpen i forbindelse med barnerittet.
 • Lovundlaks har gitt 2000 laksemåltid til arrangementene på Korgenfjellet. Et lokalt idrettslag deler ut og selger via organisator Hemnes kommune.

I tillegg får vinneren av 3. etappe 500 kilo laks. Levert av Polar Quality og Kvarøy Fiskeoppdrett.

Søndag 14. august (4. etappe, Polarsirkelen - Bodø):

 • «Laks er viktig» har stand i Bodø.
 • Gigante planlegger sykling på mærdekanten ved lokaliteten Storevika ved Ytre Sundan.
 • Nord universitet lager sprell ved Mørkvedbukta hvor syklistene suser forbi.
 • «The Flying Culinary Circus» serverer asiatisk laks med thaisalat på torget i Bodø.

Vinneren av laksetrøya får laksemiddag hjemme hos seg selv. Tilberedt av toppkokk. Levert av «Laks er viktig for Norge».

Emner

Tags


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Bjørn-Erik Stabell

Bjørn-Erik Stabell

Sjømatutsending Spania +47 934 09 806

Relaterte nyheter