Gå videre til innhold
Bernard Eisel overrekkes premien på 500 kilo norsk laks
Bernard Eisel overrekkes premien på 500 kilo norsk laks

Pressemelding -

Eisel må rydde plass i fryseren til 500 kilo laks

Fredag fikk vinneren av laksetrøya under årets Arctic Race of Norway, Bernhard Eisel, overlevert premien på 500 kilo laks under et arrangement i Sør-Afrika. Nå skal han hjem til Østerrike og rydde plass i fryseren.

- Det er fantastisk morsomt å vinne laksetrøya og 500 kilo laks. Etter 17 år som profesjonell syklist er dette stort for meg, for jeg har aldri vunnet en klatretrøye i et proffritt før. Nå gleder jeg meg til å få all laksen hjem til Østerrike. Jeg må bare rydde plass i fryseren først, sa Eisel under fredagens pressekonferanse i Cape Town.

Det er tredje år på rad at vinneren av laksetrøya får 500 kilo førsteklasses norsk laks. Premien er i år et samarbeid mellom lakseprodusent Salaks og eksportøren Polar Quality.

Under pressekonferansen fikk Eisel både lære å skjære sashimilaks sammen med lagkollega Edvard Boasson Hagen og overrakt den eksklusive premien fra Ken Rune Bekkeli fra Salaks og Marit Sivertsen i Polar Quality. I tillegg fikk Team Dimension Data lørdag servert en middag av norsk laks, tilberedt av den norske kokken Gunnar Jensen fra Mathallen i Tromsø. Det skjedde i forbindelse med lagets store fellessamling i Cape Town.

- Å få en premiemiddag med hele laget til stede var kjempeflott. Det var veldig fint å kunne dele noe av premien med dem, sa Eisel.

Delte ut sykler og laks

Under dagene i Cape Town fikk representantene fra Salaks, Polar Quality og Norges sjømatråd delta på flere aktiviteter med Team Dimension Data. Blant annet ble det delt ut 175 gratissykler til ungdomsskoleelever i en fattig del av millionbyen.

- Vi har hatt en kjempeflott uke her nede og fått kombinert aktiviteter sammen med laget, sykkelutdeling gjennomført av organisasjonen Qhubeka og selvfølgelig premiemiddagen til Bernhard Eisel. Det er fantastisk å bli invitert ned til lagsamlingen til Team Dimension Data. Det er flott at en så respektert rytter som Eisel vant laksetrøya. Det er enda bedre at han er veldig glad i norsk laks, sier Ken Rune Bekkeli i Salaks.

Salgsdirektør Marit Sivertsen i Polar Quality hadde også mange godord om samlingen:

- Det har vært en flott uke, og vi har blitt tatt godt tatt vare på. At vi fikk være med på utdelingen av sykler, var en kjempeopplevelse. En sykkel kan helt klart være med på å endre et liv, og det laget og Qhubeka gjør her er stort, sier Sivertsen.

Emner

Tags


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Trond Kostveit

Trond Kostveit

Sjømatutsending Vest- og Sentral-Afrika +47 911 16 089

Relatert materiale

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tretten av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift.

Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet.