Gå videre til innhold
Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Foto: Tom Haga
Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Foto: Tom Haga

Nyhet -

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - Toast Skagen fra Sverige

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes i andre land kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. En deilig sommersmak av Sverige får du med Toast Skagen.


Oppskrift Toast Skagen

Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Den består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en svensk klassiker som er perfekt til sommerens koldtbord.

Visste du forresten av Sverige er Norges viktigste eksportland for reker? 

Flere sjømatretter som gir deg feriefølelsen

Visste du at:

  • Til toss for at navnet har sitt opphav fra danske Skagen, var det den svenske kokken Tore Wretman som lanserte oppskriften på 1950-tallet.
  • Reker errike på vitamin D, vitamin B12 og selen.
  • Reker er en råvare for enhver anledning. De har en frisk smak, et fast kjøtt og en naturlig lyserød farge som passer bra med et bredt utvalg av varme og kalde retter.
  • Rekene befinner seg vanligvis på mellom 100 og 700 meters dyp, men finnes både i grunnere (20 meter) og dypere farvann (900 meter).
  • I Norge er reker utbredt i fjorder, kystnære områder, i Nordsjøen/Skagerrak og i Barentshavet. De liker seg godt i temperaturer på 1-6 grader, noe som gjør at de vokser og modnes sakte.
  • Sverige er det viktigste markedet for norsk eksport av reker. I 2019 eksporterte Norge 3 347 tonn reker til Sverige, til en verdi av 325,8 millioner kroner.
  • Det er fryste, pillede rekersom ersvenskenes største favoritt.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Christina Neumann

Christina Neumann

Kommunikasjonsrådgiver +47 924 91 591
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Tove Sleipnes

Tove Sleipnes

Kommunikasjonsrådgiver +47 415 07 633

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.