Gå videre til innhold
Trym Eidem Gundersen. Foto: Norges sjømatråd
Trym Eidem Gundersen. Foto: Norges sjømatråd

Nyhet -

Sjømatrådet lokker med tørrfiskstipend på 50 000 kroner

Sjømatrådet ønsker å få enda flere restauranter i Norge til å sette tørrfisk på menyen. I kampanjen «Tørrfisksommer» kan alle kokker i landet kjempe om et eget reisestipend.

- Vi har som mål at flest mulig serveringssteder i Norge skal sette tørrfisk på menyen i juni, juli og august. Derfor inviterer vi alle kokker og restauranter til å melde seg på «Tørrfisksommer». Da kan de vinne et reisestipend på 50 000 kroner, sier direktør for Team Norden i Norges sjømatråd, Trym Eidem Gundersen.

Tre kriterier

Han forteller at det kun er tre kriterier for å delta i kampanjen:

  • Retten må inneholde tørrfisk som råvare.
  • Den må være på menyen i minimum to uker.
  • Den kan enten tilbys som forrett, lunsj eller hovedrett.

- Restaurantene har hatt to tøffe år bak seg, og mange sliter fortsatt med å skaffe nok ansatte og få hjulene til å gå rundt. Vi ønsker derfor å minimere reglene slik at konkurransen belaster både kokker og restauranter minst mulig. Deltagerne trenger kun å navngi tørrfiskretten sin, ta bilde av den og fortelle når den har vært på menyen, understreker Trym Eidem Gundersen.

Meld deg på «Tørrfisksommer» her!

Endrer navn

Halvors Tradisjonsfisk har i flere år gjennomført «Tørrfisksommer i Nord», med stort hell. Når Sjømatrådet i år overtar kampanjeansvaret, er både navnet og det geografiske nedslagsfeltet endret.

- Da vi fikk muligheten til å overta konseptet, valgte vi samtidig å endre navn til «Tørrfisksommer» og gjøre den nasjonal. Det betyr at alle kokker og restauranter i hele landet kan delta, forteller Trym Eidem Gundersen.

Tørrfisk glemmes på menyene

I Sjømatrådets norgesarbeid er økt sjømatkonsum og inspirasjon to viktige stikkord. Nå håper Team Norden-direktøren at flest mulig serveringssteder lar seg inspirere til å gi Norges eldste eksportvare et løft denne sommeren.

- Selv om tørrfisk er en fantastisk råvare med en unik historie, ser vi at den ofte glemmes når restaurantene setter opp sine menyer. Ved hjelp av «Tørrfisksommer» ønsker vi å bidra til at både kokker og restaurantgjester oppdager hvor godt tørrfisk smaker, sier Gundersen.

Ønsker du å prøve tørrfisk hjemme på ditt eget kjøkken?
På godfisk.no finner du en rekke smakfulle og gode oppskrifter.

Reise til Italia

Når kampanjen avsluttes i august, vil Sjømatrådet kåre en vinner som får et reisestipend på 50 000 kroner.

- Dette er et stipend som skal brukes til en reise til Norges største tørrfiskmarked, Italia. Som vertskap vil Sjømatrådet tilby et spennende opplegg som viser hvorfor italienerne har lagt sin elsk på tørrfisk. Detaljer og reisetidspunkt avtaler vi direkte med vinneren, sier Trym Eidem Gundersen.

Meld deg på «Tørrfisksommer» her!

I 2021 var det Team Meyergården som ble trukket som vinner av «Tørrfisksommer i Nord».

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Trym Eidem Gundersen

Trym Eidem Gundersen

Direktør Norden +47 958 40 957
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.