Gå videre til innhold
For første gang ble det holdt en sjømatfestival inspirert av Fiskesprell. Festivalen ble holdt i Holmestrand, og barn i alle aldre fikk smake og lære om fisk. Foto: Holmestrand VGS
For første gang ble det holdt en sjømatfestival inspirert av Fiskesprell. Festivalen ble holdt i Holmestrand, og barn i alle aldre fikk smake og lære om fisk. Foto: Holmestrand VGS

Nyhet -

1 200 barn og unge spiste fisk på sjømatfestival

I to dager fikk 1 200 barn og unge i Holmestrand smake, se, lukte, kjenne og fryde seg over sjømat. Det hele var inspirert av Fiskesprell.

- Sjømatfestivalen ble til etter et inspirasjonskurs hos Fiskesprell, som er et nasjonalt kostholdsprogram. Matglede er et viktig stikkord, og råvarer fra havet, kunnskapsformidling og rekruttering til yrkesfaglig retning har stått i fokus disse to dagene med festival. Elever ved Restaurant- og matfag sto klare til å servere smaksprøver til alle gjestene, forteller Hanne Thorvaldsen, prosjektleder og koordinator for arrangementsdagene.

Barn spør om fisk hjemme

Stortingsrepresentant Kathrine Kleveland (Senterpartiet) åpnet festivalen.

- Fiskesprell er folkehelse og matglede, sier hun.

Kleveland understeker at hun er mektig imponert over initiativet og kokkekunstene til VGS-elevene. Det gleder henne å se så mange barn spise og smake på fisk.

- Fiskeprell har i flere år har lært mange, ikke minst i barnehagebarn, å bli glad i fisk. De foreldrene som mente at barna deres ikke likte fisk, opplevde plutselig barn som spurte etter fisk hjemme, sier Kathrine Kleveland.

Barn spiser mer godteri enn fisk

Stortingsrepresentanten har selv vært med på en dag med Fiskeprell sammen med Barne -og ungdomsarbeiderlinja i Sande.

- Det var en dag full av matglede, kunnskap og humor, som ble avsluttet med et deilig måltid med masse spennende fiskeretter. Jeg så hvordan elevene lyttet aktivt, deltok ivrig i matlaginga og koste seg.

Kleveland er sjømatentusiast, så det bekymrer henne at barn i dag spiser mer godteri enn fisk.

- Sjømat er folkehelse i hver eneste bit, og med Europas lengste kystlinje er det kjempebra at vi selger enormt mye sjømat ut av landet, men vi må ikke glemme å spise de helsebringende godene selv, sier hun.

    En årlig sjømatfestival?

    Og heldigvis spiste de 1 200 barna sjømaten de ble servert.

    - Det var veldig god stemning både torsdag og fredag. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger på mat, aktiviteter, organisering og måten ungdommene løste alle oppgavene på. Noen spurte også om dette ble en fast festival hvert år, sier hun, og avslutter:

      - Vi er strålende fornøyde med at vi har dratt dette i land og at det ble akkurat den happeningen vi ønsket.



        Emner

        Kategorier

        Kontakter

        Martin Skaug

        Martin Skaug

        Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
        Dag Sørli

        Dag Sørli

        Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
        Trude Bessesen

        Trude Bessesen

        Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

        Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

        Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
        Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
        Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
        Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.