Gå videre til innhold
Kebab er typisk sørafrikansk mat der også laksen har fått sin plass. Foto: Tom Haga
Kebab er typisk sørafrikansk mat der også laksen har fått sin plass. Foto: Tom Haga

Nyhet -

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen: Sør-Afrika – grillet laksekebab med hummus

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes ute i den store verden kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. Grillet laksekebab fra Sør-Afrika er enkelt å lage og trenger bare få minutter på grillen.

Oppskrift grillet laksekebab med hummus

Kebab er typisk sørafrikansk mat der også laksen har fått sin plass. Laks i stedet for kjøtt i kebaben smaker kjempegodt.

Grillet laksekebab med hummus er en svært anvendelig rett som kan brukes sammen med salat, i en wrap, som en forrett eller som et fullgodt hovedmåltid. 

Flere sjømatretter som gir deg feriefølelsen

Visste du at:

  • Sør-Afrika er Norges største laksemarked i Afrika, foran Egypt og Marokko. Johannesburg er ett av de største knutepunktene i Sør-Afrika, med flyforbindelser til hele Afrika og resten av verden.
  • I 2019 eksporterte Norge 3 971 tonn laks til Sør-Afrika, til en verdi av 255 millioner kroner. Sør-Afrika var det 33. største markedet for norsk laks i verdi, og det 34. største i volum.
  • Av totalt 3 971 tonn eksportert norsk laks til Sør-Afrika i 2019 var 2 860 tonn fersk, mens frystdelen utgjorde 1 111 tonn.
  • Sør-Afrika er et marked med høy kjøpekraft og er et populært land for turister. En voksende middelklasse fører til økt forbruk og et behov for nye tjenester og produkter slik som for eksempel laks.
  • Hoteller og restauranter er viktig for den norske laksen i Sør-Afrika, da en god del konsumeres der.
  • Laks inneholder viktige næringsstoffer som omega-3-fettsyrer, proteiner, vitamin D, selen, vitamin B12, vitamin A, jod og antioksidanter.
  • Av totalt 3 971 tonn eksportert norsk laks til Sør-Afrika i 2019 var 2 860 tonn fersk, mens frystdelen utgjorde 1 111 tonn. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Tove Sleipnes

Tove Sleipnes

Kommunikasjonsrådgiver +47 415 07 633
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Christina Neumann

Christina Neumann

Kommunikasjonsrådgiver +47 924 91 591

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.