Gå videre til innhold
Den spanske TV-kanalen Telebilbao var på plass da Norges sjømatråd arrangerte «showcocking» på et supermarked i Baskerland forrige uke. Foto: Norges sjømatråd
Den spanske TV-kanalen Telebilbao var på plass da Norges sjømatråd arrangerte «showcocking» på et supermarked i Baskerland forrige uke. Foto: Norges sjømatråd

Pressemelding -

Promoterer norsk opphav i Spania

Etter skreisesongen slutter spanske butikker å markedsføre det norske opphavet. Det vil Norges sjømatråd og eksportøren Nergård ha slutt på. I sommer får 900 spanske butikker markedsføringsmateriell som skal løfte fersk norsk torsk.

Spanjolene har trykket skreien til sitt bryst og er at av markedene som spiser mest fersk skrei med kvalitetsmerke og hvor kjennskapen om skreiens attributter er høy.

- Men når skreisesongen avsluttes i april forsvinner den norske opprinnelsen ut av fiskedisken og den norske torsken som ligger der blir atter uten opprinnelse, sier Norges sjømatråds utsending i Spania, Hildegunn Fure Osmundsvåg.

Mer enn 70 prosent av spanjolene vil gjerne vite hvor fisken kommer fra, men til tross for dette er det vanskelig å finne opprinnelsen på varene i fiskediskene, og da spesielt på torsken.

- Sjømatrådet og eksportøren Nergård lanserer derfor en kampanje i mer enn 900 butikker i juni hvor torsken får god synlighet. Alle butikkene mottar en pakke med generisk markedsføringsmateriell som skal synliggjøre det norske opphavet gjennom vårt nye «Seafood from Norway»-merke, sier Fure Osmundsvåg.

Satsingsområde for kampanjen er Baskerland. Denne regionen har det høyeste konsumet av torsk i Spania.

- Vi mener det er store muligheter for å øke salget av fersk torsk i Spania etter skreisesongen. De er glade i torsk og de er glade i fersk fisk. Og ikke minst har de en preferanse for norsk opprinnelse på arter som de selv ikke har eller fisker mye av, sier Fure Osmundsvåg, som håper flere eksportører vil benytte seg av muligheten for å samarbeide med Sjømatrådet i Spania.

Emner


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.