Pressemelding -
Laksetrøya til VM i Bergen
Laksetrøya har blitt en synlig del av norsk sykkelsport. Nå tar den oransje trøyen steget ut i verden ved å bli premietrøye under neste års VM i Bergen.
Nyheten ble sluppet under et stort Bergen 2017-arrangement i Doha i kveld.
- Alle som kjenner sykkel vet at trøyene er en viktig del av sporten. Derfor er det utrolig artig at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tente på ideen vår og gir oss anledning til å promotere laksenæringen på en unik måte, sier laksesjef i Norges sjømatråd, Bjørn-Erik Stabell.
Laksetrøya skal deles ut til den mest aktive rytteren under fellesstartene i VM.
- Aldri tidligere har noe annet enn VM-trøya blitt delt ut under mesterskapet, så dette er artig. Laksetrøya har blitt en populær trøye i blant annet Arctic Race og Norgescupen og vi i forbundet synes det er fint at dette norske konseptet skal tas i bruk på sykkelsportens største scene, nemlig VM, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, som også er styremedlem i UCI.
Den norske laksenæringen er, gjennom kampanjen «Laks er viktig for Norge», generalsponsor for Norges Cykleforbund og Bergen 2017.
- Laksenæringen sikrer idrettsaktivitet i hele landet og gjør det mulig for oss å arrangere den største sykkelfesten i Norge siden Oslo-VM i 1993. En stor delegasjon fra Bergen 2017, Norges Cykleforbund og «Laks er viktig for Norge» er nå på plass under VM i Doha for å presentere vårt konsept og for å lære mer hva som skal til for å lykkes som VM-arrangør. Vi gleder oss allerede til neste års VM, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Bergen 2017, Erik Kubon Halvorsen.
«Laks er viktig for Norge» og Bergen 2017 ønsker å gratulere Kristoffer Halvorsen, som i dag spurtet inn til gull i U23-klassen i sykkel-VM i Doha.
- Dagens ritt var fantastisk. Hele det norske laget markerte seg under rittet og til slutt stakk Halvorsens av med seieren. Det lover godt for resten av uken og neste års VM i Norge, sier Stabell.
Emner
Kategorier
Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet