Gå videre til innhold
SERVERTE LAKS TIL FROOME: En delegasjon fra Norge var tirsdag på plass på Mallorca for å lage sjømatmiddag til Team Sky. Chris Froome var overbegeistret over laksen som ble tilbredt av kokk Adrian Løvold. Alle foto: Ø. Haram, Sjømat Norge
SERVERTE LAKS TIL FROOME: En delegasjon fra Norge var tirsdag på plass på Mallorca for å lage sjømatmiddag til Team Sky. Chris Froome var overbegeistret over laksen som ble tilbredt av kokk Adrian Løvold. Alle foto: Ø. Haram, Sjømat Norge

Pressemelding -

Froome lader opp til sesongen med norsk laks

Et halvt tonn laks fra Nordland skal løfte Team Sky i 2017.

- Det smakte helt fabelaktig, jeg har aldri smakt så god laks før, sier Chris Froome.

Verdens beste sykkellag skal spise mye norsk sjømat de nærmeste månedene. Tidligere i år vant nemlig Froomes lagkamerat Gianni Moscon et halvt tonn laks under rittet Arctic Race of Norway.

Tirsdag ble premien fra Kvarøy Fiskeoppdrett og Polar Quality overlevert under Team Skys treningsleir på Mallorca. Hele laget fikk være med da seieren ble markert med en storslått sjømatmiddag.

- Jeg må jo dele noe av dette med mine lagkamerater. Det blir nok laks på både meg og min familie, sier Mascon, som fikk et fireretters måltid tilberedt av sjømatkokk Adrian Løvold fra Trondheim.

På menyen tirsdags kveld stod både sashimi av kamskjell og laks, grillet laks og norsk julesild.

VANT 500 KG LAKS: Gianni Moscon fikk overlevert et halvt tonn laks under treningsoppholdet på Mallorca. Fra v. Marit Sivertsen (Polar Quality) Gianni Moscon, Alf Gøran Knutsen (Kvarøy Fiskeoppdrett) og Knut-Eirik Dybdal (Arctic Race)

Ønsker ny Tour de France-triumf

Chris Froome og resten av gutta på Team Sky har hatt en god start på sesongoppkjøringen. Under treningsleiren i Spania legger verdensstjernene grunnlaget for neste års sesong.

- Vi er her i åtte dager og gjennomfører den første store økta før det blir juleferie. Det er viktige dager for oss i Team Sky, forteller Mascon.

I 2016 markerte Sky seg med seiere i flere store ritt og årets store høydepunkt var selvsagt Chris Froomes triumf i Tour de France.

- Vi har som mål å levere minst like gode prestasjoner i 2017 som i år, sier italieneren.

Laks hele året

Men før sesongen tråkkes i gang skal laget fortære mye norsk laks. Arctic Race-vinner Moscon sier laks er en viktig del av kostholdet.

- Det er sunt og ikke minst svært godt. Den gir oss viktige proteiner og omega-3. Jeg spiste mye laks før jeg vant denne premien, og jeg er veldig glad for at jeg ikke trenger å gå i butikken for å kjøpe laks det neste året. 

- Det er utrolig artig å få gi våre råvarer til verdens beste syklister. Det gjør oss ekstra stolte når de setter så stor pris på dette, sier daglig leder av Kvarøy Fiskeoppdrett, Alf Gøran Knutsen, som delte ut premien sammen med eksportør Marit Sivertsen i Polar Quality.

LAGMIDDAG: Arctic Race-sjef Knut-Eirik Dypdal forteller Team Sky om laksen fra Norge, sammen med Marit Sivertsen (f.v.) og oppdretter Alf Gøran Knutsen.

FAKTA

  • Den norsk havbruksnæring, gjennom prosjektet «Laks er viktig for Norge», sponser sykkelrittet Arctic Race of Norway, som arrangeres årlig i august i Nord-Norge.
  • Italieneren Gianni Moscon fra Team Sky sikret seg 500 kilo laks da han vant 3. etappe av Arctic Race of Norway i fjor.
  • Premien ble tildelt under Team Skys treningsleir på Alcudia, Mallorca denne uken.
  • Neste års Arctic Race arrangeres 10.- 13. august

Emner

Kategorier



Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.