Gå videre til innhold
Fra venstre; Ildri, Martine, Carmen, Jens og Axel.  Foto: Simen G. Fangel
Fra venstre; Ildri, Martine, Carmen, Jens og Axel. Foto: Simen G. Fangel

Pressemelding -

6. klassinger fra Bærum danket ut 5000 andre – vant sjømatkonkurranse

Elevene fra Hosle skole har laget Norges beste fiskeoppskrift i nasjonal sjømatkonkurranse for barn og unge. Vinneringredienser; en liten porsjon cornflakes, en god porsjon torsk, en snert med tacosaus og en stor porsjon kreativitet og entreprenørskap.

Seieren markeres med kokkekurs, sjømatfest, hilsen fra fiskeriministeren og premieutdeling torsdag 7. juni. Pressen er velkommen til å følge hele eller deler av arrangementet. Elevene vil være tilgjengelige for intervjuer fra klokken 14.00

Sted: Hosle skole, Bispeveien 73, 1362 Hosle

Tid: 12.00-17.15

«Kokkesprell» heter konkurransen der Hosle-elevene har deltatt sammen med 5000 barne- og ungdomsskoleelever over hele Norge. Dette er fjerde året konkurransen gjennomføres, men aller første gang en klasse fra Bærum går av med seieren.

Med sin selvkomponerte oppskrift på «fiskedia» eller «torske-quesadilla» imponerte Hosle-elevene juryens smaksløker:

  • Her er det brukt kjente råvarer i en helt ny variant – spennende!
  • Crunchy og smakfull torskerett – dette var godt!
  • De blander den populære tacosmaken med tradisjonelle fiskepinner, det fungerer veldig bra!

Se oppskriften her

«Kokkesprell» er en del av det nasjonale kostholdsprogrammet Fiskesprell, som har som formål å bidra til at barn og unge til å spiser mer fisk og annen sjømat. I tillegg skal konkurransen stimulere til økt matglede og kreativitet på kjøkkenet

De som har nådd til topps i konkurransen har ikke bare komponert en smakfull sjømatrett. De har også vist godt entreprenørskapsarbeid og jobbet med produktutvikling fra A til Å. De har arbeidet grundig og metodisk, tenkt gjennom næringsinnhold, hvem de skal lage mat for og hva det skal koste. Samtidig har de dokumentert prosessen med bilder og beskrivelse av fremgangsmåten. De beste oppskriftene samles i et eget oppskriftshefte som Fiskesprell sender ut til barne- og ungdomsskoleelever over hele landet.

Velkommen til å møte norgesmesterne i nyskapende sjømat 7. juni!

Program for dagen

12.00-16.00: Elevene har kokkekurs på kjøkkenet, vinnergruppa fra kl. 14

16.00-16.15: Elever, foreldre, lærere og gjester samles i gymsalen. Rektor Nina Elvebakk ønsker velkommen. Kokken forteller litt om dagen og presenterer maten

16.15-16.30:Premieoverrekkelse v/Kari-Anne Johansen. Mat og helse-lærerne sier noen ord til de frammøtte

16-30-17.15:Vi spiser den deilige maten som elevene har tilberedt

Elevene er tilgjengelige for pressen fra kl 14. Leder for Fiskesprell, Kari-Anne Johansen og mat- og ernæringsfaglig ansvarlig Reidun Høines er også tilgjengelige for kommentarer.

Om Kokkesprell: kokkesprell.no

Om Fiskesprell: fiskesprell.no

Emner


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Kari-Anne Johansen

Kari-Anne Johansen

Leder, Fiskesprell +47 450 65 500

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.