Gå videre til innhold
Tom-Jørgen Gangsø blir ny sjømatutsending til Italia

Nyhet -

Tom-Jørgen Gangsø blir ny sjømatutsending til Italia

Norges sjømatråd har ansatt Tom-Jørgen Gangsø (33) i stillingen som sjømatutsending til Italia. Gangsø vil lede Sjømatrådets arbeid i det italienske markedet frem til sommeren 2024.

- Vi er veldig fornøyde med at Tom-Jørgen nå overtar ansvaret for Italia i den kommende perioden. Italia har et godt vekstpotensial og er et svært viktig marked for den norske sjømatnæringen. Med sin solide kompetanse og erfaring fra våre strategiske prosesser er han veldig godt rigget for å ta markedsarbeidet vårt i Italia videre, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech.

Ser med glede fram til muligheten

I 2022 var Italia det 9. største markedet for norsk sjømat, med en eksportverdi på 6,6 milliarder kroner. Det var en vekst på 30 prosent sammenlignet med året før.

- Jeg setter stor pris på å få denne muligheten til å representere norsk sjømatnæring i et av de viktigste markedene for norsk sjømat. Med sine lange tradisjoner for konsum av tørrfisk og andre konvensjonelle produkter fra Norge, samt voldsomme vekst i laksekonsumet over år, er det et svært spennende marked å tre inn i. Det er med stolthet og ydmykhet jeg tar fatt på denne oppgaven, sier Gangsø.

Lang og bred erfaring

Gangsø er i dag direktør for Sjømatrådets avdeling for markedsinnsikt og markedsadgang. Han er opprinnelig fra Lenangen i Troms og har jobbet i tilknytning til sjømatnæringen store deler av livet.

Tom-Jørgen Gangsø har vært tilknyttet Sjømatrådet siden 2012. Her har han blant annet jobbet mye med analyse, markedsadgang, markedsføring, samarbeidsaktiviteter med næringen, samt ledet strategiarbeidet for de viktigste kommersielle sjømatartene siden 2017.

Gangsø har en Executive MBA i ledelse i sjømatnæringen fra Norges Handelshøyskole og en mastergrad i innovasjon og entreprenørskap fra Handelshøgskolen i Tromsø.

Skal bygge på den gode plattformen

- Jeg ser frem til å komme i tett dialog med næringsaktørene som jobber i og mot det italienske markedet for å finne gode måter der vi i fellesskap kan videreutvikle markedet for norsk sjømat. Jeg vil bygge videre på det gode arbeidet som er gjort så langt og skal bidra til at våre norske sjømatprodukter styrker sin posisjon i markedet, og spesielt de artene og produktene der vi har budsjetter i dag, forklarer Gangsø.

Ny utlysning i 2024

Tom-Jørgen Gangsø erstatter Gunvar L. Wie (44), som har søkt om avløsning i rollen som utsending i Italia.

- For å sikre at vi raskt får på plass en erstatter har Sjømatrådet i denne omgang rekruttert en fungerende sjømatutsending i egen organisasjon for perioden fra sommeren 2023 til sommeren 2024. Deretter planlegger vi en bred ekstern og intern utlysning for en ordinær utsendingsperiode, sier Børge Grønbech.

Wie vil frem mot sommeren avslutte sitt oppdrag i Italia og sørge for en god overlapp med Gangsø. Deretter vil Wie inngå i avdelingen for globale operasjoner for Sjømatrådet i Tromsø.

Tiltrer 1. juli

- Gunvar har representert norsk sjømat på en forbilledlig måte i det italienske markedet. På vegne av Sjømatrådet vil vi derfor takke ham for den utrettelige innsatsen og det viktige arbeidet han utført i Italia, sier Grønbech.

Tom-Jørgen Gangsø tiltrer stillingen som sjømatutsending til Italia 1.juli.

Samtidig rykker Sjømatrådets Børge Lotre inn som direktør for Sjømatrådets avdeling for markedsinnsikt og markedsadgang. Han vil være en del av selskapets ledergruppe.

Emner

Kategorier

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Børge Grønbech

Børge Grønbech

Direktør for globale operasjoner +47 909 11 172

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.