Gå videre til innhold
Trine Nodeland (Domstein), Arild Svensen (Domstein), Tatiana Bezhenar (Coop Mega Harbitz Torg i Oslo), Kim Kristiansen (Domstein), Trym E. Gundersen (Sjømatrådet) og Victoria Braathen (Sjømatrådet). Foto: Simen Prestaasen, TRY Innhold
Trine Nodeland (Domstein), Arild Svensen (Domstein), Tatiana Bezhenar (Coop Mega Harbitz Torg i Oslo), Kim Kristiansen (Domstein), Trym E. Gundersen (Sjømatrådet) og Victoria Braathen (Sjømatrådet). Foto: Simen Prestaasen, TRY Innhold

Nyhet -

Slik skal skreien få et løft i Norge

Konkurranser, spennende oppskrifter og helt nytt informasjonsmateriell er noen av grepene Sjømatrådet tar for å få skreien til å skinne i det norske markedet.

- Skreisesongen er godt i gang, og vi jobber nå strategisk med å gjøre denne unike råvaren mest mulig synlig i hjemmemarkedet. På sosiale medier har vi gående en spennende konkurranse med en unik premie, og på godfisk.no har vi publisert nye oppskrifter. I tillegg har vi lansert flere inspirasjonsvideoer som viser hvordan man tilbereder skreien best mulig, sier direktør for region Norden i Norges sjømatråd, Trym Eidem Gundersen.

Nytt tilgjengelig materiell

Som et ledd i arbeidet med å markedsføre skreien i Norge har Sjømatrådet videreutviklet materiell som er spesialtilpasset for dagligvarehandelen.

- Målet er å formidle den unike historien om skreien, sikre bedre produktkunnskap og inspirere til økt konsum. Dette er sentrale elementer i vårt markedsarbeid og noe vi håper at flest mulig får med seg de neste ukene, både i butikkene og på sosiale medier, sier Gundersen.

Samarbeid

Norden-direktøren understreker at både markedsføringsmateriell og digitalt innhold om skrei og annen sjømat er tilgjengelig for næringsaktører som ønsker det.

- Jeg minner også om at Sjømatrådet tilbyr ordningen Bedriftsinitiativ, som er et verktøy for markedsføringsprosjekter. I Norge kan sjømateksportører og -produsenter søke om midler til prosjekter som har som mål å øke sjømatkonsumet. Under visse forutsetninger kan Sjømatrådet samfinansiere inntil halvparten av hele markedsføringskampanjen, sier Trym Eidem Gundersen.

Domstein-prosjekt

Domstein er ett av selskapene som har benyttet seg av denne muligheten. I samarbeid med Sjømatrådet utarbeides markedsmateriell på skrei som nå er å finne i alle landets Coop Mega-butikker.

- Bedriftsinitiativ gir oss muligheten til å støtte markedsarbeidet rundt skreien på en fin måte. Materiellet er også en sentral del av vår markedspakke ut mot Coop Mega, sier salgs- og markedssjef i Domstein Sjømat, Arild Svensen.

Les mer om Bedriftsinitiativ her!

Produktkunnskap viktig

Materiellet i kampanjen er utviklet av Sjømatrådet og har «Godfisk» og Domstein som avsendere.

- Sjømatrådet stiller med ferdige maler, og vi har hatt muligheter til å komme med innspill og fått bidra med noen tilpasninger underveis. Det setter vi stor pris på, sier markedskoordinator Trine Nodeland i Domstein Sjømat.

Domstein Sjømat har sitt hovedkontor i Måløy og er en av de største leverandørene av sjømat til det norske markedet, med en årlig omsetning på rundt 700 millioner kroner. Hver sesong selger de omtrent 200 tonn skreiprodukter.

Populært sesongprodukt

- Skrei er et stort og populært sesongprodukt som kundene våre gjerne starter å etterspørre allerede i starten av januar. Det er viktig for oss å tilby de beste varene når de er tilgjengelige, så derfor jobber vi etter en sesongkalender. Det er den som avgjør hvordan og når på året vi gjennomfører kampanjene våre, sier Arild Svensen.

Emner

Kategorier

Kontakter

Victoria Braathen

Victoria Braathen

Sjømatutsending, Storbritannia +47 913 44 035
Trym Eidem Gundersen

Trym Eidem Gundersen

Direktør Norden +47 958 40 957
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.