Gå videre til innhold
Foto: Norges sjømatråd
Foto: Norges sjømatråd

Nyhet -

Skrei på søkeord-toppen i 2021

Nordmenn har for lengst omfavnet skreien. Nå trender den på Google også. Når det kommer til søk etter oppskrifter, er det nemlig «skrei» som topper listen i 2021.

Året nærmer seg slutten, og tradisjonen tro avslører Google Norge hva nordmenn har søkt ekstra mye på i 2021. De har nå utarbeidet en rekke 10 på topp-lister som baserer seg på hvilke ord som har økt mest i søkevolum sammenlignet med året før. 

I kategorien «oppskrifter» troner skreien helt øverst, mens kveite er på 9. plass.

Trenger du inspirasjon til et godt torskemåltid i julen? 
På Sjømatrådets konsumnettsted godfisk.no finner du en rekke oppskrifter på torskeretter som passer til festbordet.

Sunn, smaksrik og bærekraftig

- Det er veldig inspirerende at rekordmange har vært så nysgjerrig på nettopp skreien i år. I tillegg til å være en fantastisk sunn, smaksrik og bærekraftig råvare, har den jo en lang og stolt tradisjon i Norge. At «skrei» trender som søkeord i 2021, bekrefter bare hvilken sterk posisjon den har hos forbrukerne, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen.

Mest populære oppskrift

På Sjømatrådets nettsted godfisk.no står skreien for rundt 3 prosent av trafikken så langt i år. I 2021 er det oppskriften til ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål som er den mest besøkte, med over 15 000 visninger. På andreplass på listen ligger saken "Slik tilbereder du skrei". Det overrasker ikke Renate Larsen.

- Tradisjonelt sett spises skreien ofte på restaurant. I en tid der denne kjøpskanalen har ligget nede på grunn av koronapandemien, har mange måttet tilberede den hjemme på eget kjøkken, kanskje for aller første gang. Da er det godt å vite at det finnes mange gode skreioppskrifter på nett, blant annet på godfisk.no, sier Larsen.

Her finner du alt du trenger å vite om skrei.

Unik historie

Hun trekker også frem skreiens svært spesielle historie. Hvert eneste år legger den i vei på den lange ferden fra Barentshavet til områdene utenfor Lofoten og Vesterålen for å gyte.

- Skreien har den unike kombinasjonen av at den både er et attraktivt sesongprodukt samtidig som den treffer på viktige parametere som sunnhet og bærekraft, som jo blir viktig for stadig flere. Skreien har ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt som gjør at veldig mange gleder seg til skreisesongen starter, sier Renate Larsen.

10 på topp-listen

Her er listen over de mest søkte oppskriftene i Norge i 2021:

  1. Skrei 
  2. Focaccia 
  3. Lasagne 
  4. Ostekake 
  5. Gresskar 
  6. Kanelsnurrer 
  7. Lammelår 
  8. Nachos 
  9. Kveite 
  10. Plommesyltetøy

Emner

Kategorier

Kontakter

Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.