Gå videre til innhold
Trekkplaster på Seafex Dubai: lekker norsk sjømat
Trekkplaster på Seafex Dubai: lekker norsk sjømat

Nyhet -

Seafex Dubai: Fristende sjømat fra Norge tiltrakk seg mange besøkende

-Seafex Dubai er Midtøstens største sjømatmesse og er en viktig møteplass for bransjefolk fra hele regionen. Hit kommer folk fra alle de andre gulf-landene som Saudi-Arabia, Oman, Kuwait og Bahrain. I tillegg er messen hyppig besøkt av aktører fra land i Nord-Afrika som Egypt og Marokko.Det sier Ingelill Jacobsen som er prosjektleder for nye markeder i Sjømatrådet.

Regionen er en viktig del av satsingen på nye markeder for norsk sjømat, og for fjerde år på rad stilte Norges sjømatråd med fellesstand for eksportørene. Norsk tilstedeværelse på messen er viktig for å sikre at en enda større del av befolkningen i Midtøsten setter norsk sjømat på menyen.

Viktige kontrakter og viktige kontakter

Blant de 13 eksportørene som deltok på messen var er det flere som allerede har en fot innenfor markedet, mens andre ønsket å prøve seg for første gang.

Den norske standen ble flittig brukt som møteplass mellom eksportørene og gamle, samt potensielt nye kunder. Flere av eksportørene knyttet viktige relasjoner med importører fra Midtøsten, og flere dro hjem med første utkast til en mulig kontrakt i lommen. 

Hektisk møteaktivitet på Sjømatrådets fellesstand i Dubai. Foto: Christina Neumann

Godt besøkt stand

Trafikken ved den norske standen var til tider hektisk, og interessen for «Seafood from Norway» var stor. Norsk laks er allerede et kjent produkt i Midtøsten, men fiskedisken med flere andre sjømatdelikatesser sørget for at de besøkende fikk sitt første møte med produkter som kveite, kongekrabbe, kaldtvannsreker og kaviar på tube.

Flere kunder fikk sitt første møte med produkter som kveite, kongekrabbe, kaldtvannsreker og kaviar på tube. Foto:Christina Neumann

Et marked i vekst

De siste fire årene har den norske sjømateksporten til Midtøsten økt jevnt og trutt. Ser man for eksempel på tallene for De forente arabiske emirater, eksporterte vi litt over 5000 tonn i 2014. I 2017 var tallet nesten 7000 tonn. I verdi innebærer dette en økning fra i overkant av 210 millioner til 437 millioner kroner, altså mer enn en dobling.

For det meste eksporterer vi laks. Sjømatrådet har derfor igangsatt et opplæringsprogram som skal gi ansatte i fiskedisker bedre kunnskap om laksen. Planen på sikt er å utvide programmet til å gjelde flere arter.

Emner

Kontakter

Christina Neumann

Christina Neumann

Kommunikasjonsrådgiver +47 924 91 591

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.