Gå videre til innhold
Foto: Norges sjømatråd
Foto: Norges sjømatråd

Nyhet -

Dette var de mest populære oppskriftene på godfisk.no i 2022

Oppskrifter på laks, torsk og ørret var på søketoppen på godfisk.no i fjor.

Totalt var det 3,8 millioner sidevisninger på godfisk.no i 2022, og aller mest trafikk var det til en oppskrift på laks med kremet tagliatelle. Den troner øverst på oversikten over de mest populære oppskriftene på godfisk.no i 2022.

Økt kjennskap til godfisk.no

- Det er åpenbart at nordmenn elsker å lage mat. Det merker vi også på godfisk.no. Ifølge vår siste analyse er det rekordmange som nå sier at de kjenner til nettstedet vårt. Det er skikkelig inspirerende, for vi ønsker jo å vise frem sjømatoppskrifter til flest mulig, sier Manager Norge i Norges sjømatråd, Agnete Bell.

Laks er favoritten

I 2022 var det oppskrifter på laks som var mest etterspurt. Hele tre av de fem mest populære oppskriftene har denne fisken som en av ingrediensene.

- Laks er en svært anvendelig råvare som er sunn, smaker godt og er enkel å lage. Den fungerer like godt i en ovnsbakt rett som i sushi eller poke bowl. Det er ikke uten grunn at Sjømatrådets globale forbrukerundersøkelse viser at laks er verdens mest populære fisk, sier Bell.

Trenger du inspirasjon til dagens sjømatmiddag?
Sjekk ut våre fristende oppskrifter på godfisk.no.

Torsk i ovn ned fra tronen

Det var en oppskrift med laks og kremet tagliatelle som ble mest lest på godfisk.no i 2022. Totalt endte den på nesten 100 000 sidevisninger. På plassen bak finner vi en gammel klassiker - torsk i ovn.

- Denne retten toppet faktisk listen over våre mest populære oppskrifter i 2021. Da hadde den 64 000 sidevisninger. I fjor hadde «Torsk i ovn» over 80 000 sidevisninger, men endte likevel bare på andreplass, sier Agnete Bell.

Enkelt å tilberede

Hun gleder seg over at stadig flere har oppdaget hvor enkelt det er å tilberede sjømat på sitt eget kjøkken.

- Vi lever i en tid der kampen om folks tid, helse og kosthold får stadig større oppmerksomhet. Da er det godt å vite at sjømat er enkelt å lage og at det er en viktig kilde til proteiner, sunt fett og en rekke viktige mineraler og vitaminer. I tillegg er det jo skikkelig godt, noe som vi vet er det aller viktigste for folk flest, sier hun.

Skrei og lutefisk holder stand

I 2022 var lakserettene på godfisk.no veldig populære. Siden en oppskrift på helbakt ørret også er på topp 5-listen, har nå rød fisk overtatt tronen fra hvitfisk.

- Det er likevel viktig å trekke frem at også andre fiskearter fortsatt er svært populære å søke på. I fjor kom oppskrifter på skrei, lutefisk og kveite på henholdsvis 6., 7. og 8. plass, understreker Agnete Bell.

Her er 5 på topp-listen over alle søk på godfisk.no i 2021 (tallet angir antall unike sidevisninger):

1.Kremet tagliatelle med laks – 94 203

2.Torsk i ovn – 80 618

3.Poke bowl med laks – 54 722

4.Laks og grønnsaker i ovn – 48 939

5.Helbakt ørret med agurksalat og rotgrønnsaker – 40 320

Emner

Kategorier

Kontakter

Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.