Gå videre til innhold
Paul Aandah 16 9 Foto Trude Bessesen.jpg

Bilde -

Paul Aandah 16 9 Foto Trude Bessesen.jpg

go to media item
Lisens:
Bruk i media
Innholdet kan lastes ned, bli brukt og delt i ulike medier av for eksempel journalister, bloggere, spaltister, kommentatorer etc., med den hensikt å formidle, fortelle og kommentere dine pressemeldinger, oppslag eller informasjon, forutsatt at innholdet er uendret og brukt i sin helhet. Opphaver skal navngis i den grad og på den måten god skikk tilsier (dette betyr f.eks. at fotografer nesten alltid skal navngis).
Filformat:
.jpg
Størrelse:
4032 x 2268, 2.54 MB
Last ned

Emner

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

I den nye rapporten til Sjømatrådet er hovedvekten lagt på oppdrett av laks på land, noe som fjerner mange av fordelene Norge har med en skjermet kyst og sjøtemperatur som passer for lakseoppdrett. Foto: Salmon Evolution.

Slik går det for den norske laksen frem mot 2030

Verden kan snart få én milliard flere munner å mette. Mer mat må komme fra havet, og oppdrett er en av løsningene. Så hva er fremtidsutsiktene for den norske laksen?
-For å opprettholde dagens konsum av sjømat, må vi i perioden frem mot 2030 øke bidraget fra fiskeri- og havbruksnæringen med mange millioner tonn, sier Sjømatrådet lakseanalytiker Paul T. Aandahl.

Han er en av forfatterne

Sjømatrådets ferske varestrømsanalyse viser at det er amerikanerne som spiser aller mest laks. Men hvor blir det av resten av de nesten 3 millioner tonnene som produseres hvert år?

Ny undersøkelse: Hvilken vei svømmer laksen?

I fjor ble det produsert 2,9 millioner tonn laks i verden. Norge sto for over halvparten. Men hvor blir laksen av, hvem spiser den og hvor har laksekonsumet økt mest de siste årene? Det har Sjømatrådet sett nærmere på i en ny varestrømsanalyse

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.