Gå videre til innhold
Makrelldemo i Kina. Foto: Sjømatrådet
Makrelldemo i Kina. Foto: Sjømatrådet

Er markedsavgiften lønnsom for sjømatnæringen?

Dato 19. juni 2019 10:00 – 11:30

Sted Bjørvika Konferansesenter, Dronning Eufemias gate 6, Oslo

Norge har en ettertraktet fellesskapsløsning for markedsarbeid for norsk sjømat internasjonalt. Denne ordningen er det mange sjømatnasjoner som misunner oss. I sjømatnæringen har imidlertid avgiften og størrelsen på den den vært gjenstand for debatt.

Økonomene Dr. Capps og Dr. Williams har lang erfaring med å vurdere innsatsen til såkalte «marketing boards» i USA. De har benyttet økonometriske analyser for å isolere effekten av fellesinvesteringer i markedet. Metoden gir, om ikke en fasit, så en god pekepinn på hvor mye disse investeringene er verd. Beregningene gjøres ut fra et stort antall variabler: valuta, indeksreguleringer, sykdom hos chilensk laks og ulike faktorer som kan påvirke salget og gir indikasjoner på om markedsinvesteringene Sjømatrådet gjør lønner seg.

Les mer: https://bit.ly/2KwuF72

Påmelding innen 17. juni.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.