Følg Norges sjømatråd

Et lite stykke Norge i Paris

Pressemelding   •   nov 10, 2015 08:59 CET

Sentralt i Paris, et steinkast unna det kjente Louvre-museet, byr norsk sjømat på en unik opplevelse av norsk natur, kultur og design.

-Her etablerer vi pop-up konseptet «LAKS» med fiskemarked, sjømatrestaurant og designforretning. I åtte dager vil huset på 200 kvadratmeter by på en totalopplevelse av det beste vi kan by franskmenn, sier sjømatutsending Maria Grimstad de Perlinghi.

Matens opphav er viktig

Frankrike er et matmekka med en befolkning som elsker kvalitetsmat. Franskmennene er opptatt av matens opprinnelse og tilblivelse, og de har virkelig omfavnet den norske laksen som en av sine favoritter. Frankrike er vårt andre største eksportmarked og hittil i år har Norge eksportert 115 617 tonn sjømat til en verdi av 4.9 milliarder kroner. Og det er laksen som er favoritten. Eksportstatistikken per oktober i år viser at det er eksportert laks for 4.3 milliarder kroner.

Michelin-kokk serverer

I den kommende etableringen «LAKS», som varer i 8 dager, vil sjømaten være hovedattraksjonen gjennom et fiskemarked som drives av en profesjonell fiskehandler med tittelen «Meilleur Ouvrier de France», som er den høyeste utmerkelsen man kan få for et håndverk. Huset vil også by på lunsj og middag hver dag i Seafood Baren, hvor gjestene vil kunne smake på kvalitetssjømat med norsk inspirasjon. Michelin-kokken Akrame, som beskrives som en av landets mest framtredende unge kokker med to stjerner, byr også på show-coocking med norsk sjømat av ypperste klasse ved Chef’s Table.

Total sjømatopplevelse

-Her blir det nok rift om plassene da vi bare har plass til 11 gjester ved hver bordsetting. De besøkende får også mulighet til å kjøpe med seg andre norske matvarer, samt et utvalg norsk design. I samarbeid med norske aktører, hvorav Innovasjon Norge og den Norske Ambassaden, kommer vi også til å dekorere huset med norske møbler og norsk kunst for å skape en total norsk sjømatopplevelse, forteller Grimstad de Perlinghi som ser forventningsfull fram til åpningen av «LAKS».

Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet