Gå videre til innhold
Slik ser den nye "one pageren" for laks og ørret ut. Eksporttallene oppdateres hver eneste måned.
Slik ser den nye "one pageren" for laks og ørret ut. Eksporttallene oppdateres hver eneste måned.

Nyhet -

Ny, enkel oversikt over norsk lakseeksport

Sjømatrådet jobber kontinuerlig med å få eksporttall og analyser enda enklere presentert, og først ut er en månedlig «one pager» om lakseeksport.

- Vår nye «one pager» er en enkel oversikt over de siste eksporttallene. Den inneholder de viktigste enkelttallene, samt oppsummerer endringer i våre viktigste markeder. One pageren inkluderer i tillegg kommentarer fra oss sjømatanalytikere, sier Paul T. Aandahl, sjømatanalytiker hos Sjømatrådet.

Først ut er månedlig «one pager» for laks og ørret, men planen er å lage tilsvarende for andre arter. Nyvinningen er tilgjengelig for alle, som for eksempel ansatte i sjømatnæringen, studenter og journalister.
Du finner den her: https://seafood.no/markedsinnsikt/apne-rapporter/Sjomat-eksport-One-pagers/

- Alt oppdateres den tredje virkedagen hver måned, samtidig som vi publiserer pressemelding for månedlige eksporttall, sier systemutvikler hos Sjømatrådet, Kia Johanna Uuskartano.

Flere nyvinninger utover våren

Som nevnt, er «one pageren» om laks og ørret først ut av nyvinningene som utarbeides av Sjømatrådet.

- Vi jobber med et større utviklingsprosjekt for våre markedsinnsiktstjenester. Målet er å tilgjengeliggjøre mer data, forbedre brukervennligheten og tilby en bedre oversikt over hva vi kan tilby. Dette er en kontinuerlig prosess, og resultatet vil være synlig på våre nettsider i løpet av våren, avslutter Uuskartano.

Emner

Kategorier

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.