Gå videre til innhold
Sandberg til Portugal med Sjømatrådet

Pressemelding -

Sandberg til Portugal med Sjømatrådet

Fiskeriminister Per Sandberg er med når Norges sjømatråd arrangerer verdens største klippfiskseminar i Portugal 21. januar.

For fjerde året på rad arrangerer Sjømatrådet klippfiskseminar i Lisboa. I fjor deltok hele 160 klippfiskaktører.

- Vi gleder oss til å komme i gang og håper på like mange deltakere som i fjor. For Norges sjømatråd er dette årets viktigste arrangement i Portugal. Flere av verdens mest sentrale klippfiskaktører kommer på seminaret og vi er veldig glad for at vår nye fiskeriminister Per Sandberg ønsker å delta, sier regiondirektør Christian Bue Nordahl i Norges sjømatråd.

Dette blir fiskeriminister Per Sandbergs første utenlandstur som fiskeriminister.

- Portugiserne elsker klippfisk. Denne råvaren er en sentral del av portugisernes nasjonale identitet og kulinariske kjøkken. Derfor ble Portugal Norges 10. største eksportmarked i fjor, og eneste i toppen hvor det er torsk – og ikke laks – som er favoritten. Som ny fiskeriminister synes jeg det derfor er veldig passende at min første utenlandsreise som fiskeriminister går til Portugal, og at mitt første bilaterale møte blir med min portugisiske kollega, havminister Ana Paula Vitorino, sier Sandberg.

Norge eksporterte klippfisk for fire milliarder kroner i 2015, noe som er 345 millioner kroner mer enn i 2014. 34 prosent av dette ble kjøpt av Portugal, noe som gjør landet til vårt viktigste klippfiskmarked.

- Portugal hadde en vekst på 245 millioner kroner i 2015, noe som er imponerende med tanke på at det er økonomisk tøffe tider i landet. Klippfisk er en viktig del av Portugals matkultur og det er helt naturlig at vi arrangerer seminaret i Lisboa. Vi samler konvensjonell/klippfiskaktører fra Portugal, Spania, Brasil og Norge, og jeg tror vi kan si at dette er verdens største klippfiskkongress.

- Norge og Portugal er gamle kystnasjoner og høyt aktede rollemodeller innenfor havøkonomien. Det er derfor veldig viktig å opprettholde og videreutvikle de gode bilaterale forbindelsene mellom Norge og Portugal på dette området, sier fiskeriministeren.

Klikk her for mer informasjon og påmelding.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.