Følg Norges sjømatråd

Velger nye byrå for større global gjennomslagskraft

Pressemelding   •   sep 19, 2017 10:50 CEST

Norges sjømatråd velger et globalt byråoppsett, og går fra flere lokale byrå til kun fire byråer fra 2018.

I dag eksporterer Norge sjømat for over 90 milliarder kroner til flere enn 140 land. Sjømatrådet fremmer det som skal bli landets viktigste fremtidsnæring. Ambisjonene er klare.

-Vi skal bygge norsk sjømat som en sterk global merkevare, og da trenger vi et globalt konsept og byråoppsett på tvers av landegrensene. Derfor har vi nå valgt å gå fra en desentralisert byråstruktur til en sentralisering med hovedfokus på hub i Oslo, supplert med PR-hub i London, forteller Kristin Pettersen, Direktør for markedsføring i Norges sjømatråd.

Enhetlig kommunikasjon

Sjømatrådet velger å gå fra lokale byrå i sine markeder til fire byråer: Vizeum, Try, Splash og WergelandApenes/FleishmanHillard. Den nye strukturen gir mulighet for en enhetlig styring av kampanjer og aktiviteter på et helt annet nivå enn Sjømatrådet hatt mulighet til tidligere.

-Det har vært en omfattende prosess, med finale mellom verdensledende byråer som også har sterke team i Norge. De valgte partnere har til felles at de har erfaring fra prosesser hvor sentralisering har funnet sted, og har tatt norske merkevarer ut i det internasjonale markedet, sier Pettersen. Sammen med Janne Log, Direktør for kommunikasjon og globale operasjoner, er hun fornøyd med valget som er tatt.

-Vi har funnet partnere som har god forståelse for utfordringene vi står ovenfor. Vi gleder oss til å jobbe med dem på tvers av fag, i et globalt styrt oppsett fra Oslo og London, sier Log.

Synergieffekt

Felles global struktur vil også gi større og mer kostnadseffektiv synergi mellom markedene. I tiden fremover skal Sjømatrådet i samarbeid med byråene i større grad posisjonere seg rundt opprinnelse og i mindre grad bygge kategori ute i markedene.

-Vi skal få forbrukere i alle land å velge norsk sjømat, fordi det rett og slett smaker bedre takket være den fantastiske kalde naturen, menneskene og det bærekraftige håndverket som ligger bak, avslutter Pettersen.

Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet