Gå videre til innhold
Velger nye byrå for større global gjennomslagskraft

Pressemelding -

Velger nye byrå for større global gjennomslagskraft

Norges sjømatråd velger et globalt byråoppsett, og går fra flere lokale byrå til kun fire byråer fra 2018.

I dag eksporterer Norge sjømat for over 90 milliarder kroner til flere enn 140 land. Sjømatrådet fremmer det som skal bli landets viktigste fremtidsnæring. Ambisjonene er klare.

-Vi skal bygge norsk sjømat som en sterk global merkevare, og da trenger vi et globalt konsept og byråoppsett på tvers av landegrensene. Derfor har vi nå valgt å gå fra en desentralisert byråstruktur til en sentralisering med hovedfokus på hub i Oslo, supplert med PR-hub i London, forteller Kristin Pettersen, Direktør for markedsføring i Norges sjømatråd.

Enhetlig kommunikasjon

Sjømatrådet velger å gå fra lokale byrå i sine markeder til fire byråer: Vizeum, Try, Splash og WergelandApenes/FleishmanHillard. Den nye strukturen gir mulighet for en enhetlig styring av kampanjer og aktiviteter på et helt annet nivå enn Sjømatrådet hatt mulighet til tidligere.

-Det har vært en omfattende prosess, med finale mellom verdensledende byråer som også har sterke team i Norge. De valgte partnere har til felles at de har erfaring fra prosesser hvor sentralisering har funnet sted, og har tatt norske merkevarer ut i det internasjonale markedet, sier Pettersen. Sammen med Janne Log, Direktør for kommunikasjon og globale operasjoner, er hun fornøyd med valget som er tatt.

-Vi har funnet partnere som har god forståelse for utfordringene vi står ovenfor. Vi gleder oss til å jobbe med dem på tvers av fag, i et globalt styrt oppsett fra Oslo og London, sier Log.

Synergieffekt

Felles global struktur vil også gi større og mer kostnadseffektiv synergi mellom markedene. I tiden fremover skal Sjømatrådet i samarbeid med byråene i større grad posisjonere seg rundt opprinnelse og i mindre grad bygge kategori ute i markedene.

-Vi skal få forbrukere i alle land å velge norsk sjømat, fordi det rett og slett smaker bedre takket være den fantastiske kalde naturen, menneskene og det bærekraftige håndverket som ligger bak, avslutter Pettersen.

Emner


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.