Følg Norges sjømatråd

Skal få tyrkere til å spise mer sjømat

Pressemelding   •   sep 19, 2017 11:07 CEST

I går kveld arrangerte Norges sjømatråd et kunnskapsseminar for ernæringsspesialister og media i Istanbul, Tyrkia. Målet er å få flere tyrkere til å velge sunn, norsk sjømat.

- Tyrkere generelt spiser lite sjømat, kun 7 kilo i året i gjennomsnitt per person. Vi vet at helse er den viktigste grunnen til at folk velger sjømat, så vi ønsker å bygge videre på denne innsikten blant de som jobber med ernæringsrådgivning og media, sier Sjømatrådets fiskeriutsending i Tyrkia, Maria Kivijarvi Heggen.

Over 100 tyrkiske ernæringsfysiologer og kostholdsspesialister deltok på seminaret i går kveld, i tillegg til journalister fra to av Tyrkias største TV kanaler, flere magasiner og aviser. I etterkant vil Sjømatrådet også sende kostholdsråd og informasjon om norsk sjømat til de mer enn 6,000 klientene av de inviterte gjestene.

Forsker Lisa Kolden Midtbø fra NIFES sto for det faglige i sin presentasjon om helsefordeler ved å spise sjømat. Sjømatrådets Kivijarvi Heggen holdt en presentasjon om Norges posisjon som verdensledende innen bærekraftig havbruk og fiskeriforvaltning. 

Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet