Gå videre til innhold
Ny fiskeriutsending til Portugal

Pressemelding -

Ny fiskeriutsending til Portugal

Johnny Thomassen er tilsatt som sjømatnæringens nye representant i Portugal.

Thomassen har solid innsikt i det portugisiske sjømatmarkedet og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Lerøy Portugal (tidligere Port NOR). Han etablerte Port NOR i 1991 og har siden vært leder for selskapet.

- Sjømatrådet har gjort en meget god jobb med å markedsføre og øke salg av sjømat fra Norge, både i Portugal og i andre markeder. Som direktør i Lerøy Portugal har jeg hatt gleden av, og fått førstehåndskjennskap til, det viktige og gode arbeid fiskeriutsendingene har lagt ned for å fremme salg og etterspørsel av norske sjømatprodukter. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne spennende jobben, sier Thomassen.

55-åringen var en av de første aktørene som startet import av laks til Portugal. Norges sjømatråd er meget fornøyd med å få ham med på laget.

- Thomassen er kunnskapsrik, rutinert og engasjert, og det kommer Sjømatrådet til å nyte godt av. Gjennom sitt arbeid har han erfaring fra sjømatnæringen og det portugisiske markedet som få kan overgå. Han kommer fra et selskap som har vært opptatt av å bygge posisjon og merkevarer i flere markeder, ikke bare i Norge, sier Christian Bue Nordahl, regiondirektør i Sjømatrådet.

- Seriøsitet, samarbeidsvilje og god faglig kompetanse har preget Sjømatrådets arbeid i Portugal opp gjennom årene. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at dette skal fortsette i min periode som fiskeriutsending og jeg ser fram til å representere hele den norske sjømatnæringen i Portugal, sier Thomassen.

Thomassen fristilles fra alle posisjoner i Lerøy og tiltrer i stillingen som fiskeriutsending 1. februar 2016.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.