Gå videre til innhold
​Nå vet annenhver svenske hva skrei er

Pressemelding -

​Nå vet annenhver svenske hva skrei er

Annenhver svenske har hørt om den norske skreien etter årets salg i svenske restauranter, fiskedisker og dagligvarebutikker.

På to år har kjennskapen til norsk skrei gått fra sju til 47 prosent i det viktige ferskfiskmarkedet hos «söta bror». Det viser en undersøkelse som TNS har gjort for Norges sjømatråd i Sverige etter årets skreisesong.

– De siste årene har vært en fantastisk reise, og resultatet er vel fortjent for den norske skreien. Svenskene elsker torsk, og vi har løftet fram skreiens kvalitet og inspirert til å spise torsk i sesong, sier Line Kjelstrup, Norges sjømatråds fiskeriutsending til Sverige.

Møter svenskenes krav

De tre siste årene har Norges sjømatråd spurt svenskene om de har hørt om skreien, både før og etter sesongen. For tre år siden svarte sju prosent at de hadde hørt om skreien før salget og den tilhørende markedsføringen startet, og etter sesongen kjente 17 prosent av svenskene til torskestjerna fra Barentshavet. I år har kjennskapen til skrei gått fra 38 til 47 prosent fra januar til april.

– Dette er verdifulle tall for den norske torskenæringa, fordi svenskene ikke tar lett på hvilken fisk de velger i fiskedisken. I Sverige er sesongens råvarer populære, og mat med historie selger godt. Ikke minst er den svenske forbruker er opptatt av å velge miljøriktig mat. Den norske skreien svarer på alle disse ønskene, og det har vi lyktes med å vise, sier Line Kjelstrup.

Godt salg

Torskeeksportøren Nordic Group har merket at skreien selger godt i Sverige.

– Dette er helt fantastisk. Skreien er et unikt produkt med en unik historie. Miljøbevisste svenske forbrukerne er nå trygge på at skreifisket er bærekraftig, og skreiens kjærlighetshistorie med sin gytevandring til Lofoten, gjør den til et unikt produkt med en unik historie, sier Tone Karstensen, salgsdirektør i Nordic Group.

Karstensen mener det svenske markedet var modent for en kvalitetsfisk.

– Nå må vi ta vare på denne posisjonen. Skrei er og skal være en eksklusiv sesongvare, vi må aldri gå på akkord med kvaliteten.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har kontor i tretten av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.